L’autoconsum fotovoltaic

L’autoconsum fotovoltaic, l’alternativa a impulsar davant els preus desorbitats de l’electricitat

Davant la situació actual dels alts preus de l'electricitat en el mercat, la transició energètica és més important que mai per evitar que els nostres estalvis es vegin compromesos.

El preu de la llum continua augmentant, i cada vegada més empreses i llars es plantegen la instal·lació de plaques solars per l'autoconsum, perquè amb aquestes, "el cost de l'energia es redueix fins a un 89%", segons la Unió Espanyola Fotovoltaica. Per això, avui en dia la instal·lació de plaques solars per a ús propi resulta molt més econòmica, a més de proporcionar diversos beneficis fiscals, contribuir a la reducció d'emissions de CO₂ i aconseguir la independència dels gegants de l'energia.

En aquest sentit, a Watteco ho tenim clar: la millor solució és l'autoconsum.

Què és l'autoconsum fotovoltaic?

L'autoconsum fotovoltaic és la producció d'electricitat mitjançant la instal·lació de panells solars fotovoltaics, és a dir, aprofitar l'energia del sol per generar electricitat pròpia i neta.

Aquesta alternativa es posiciona com una de les eines d'eficiència energètica més efectiva per a l'estalvi, ja que permet al consumidor utilitzar la seva pròpia energia, i sobretot en les hores puntes en les quals el preu arriba als seus màxims. En l'actualitat doncs, necessitem un model basat en l'eficiència energètica i les energies renovables, sens dubte.

Quines són les avantatges de l'autoconsum?

  • Energia 100% verda: Generaràs energia 100% verda provinent del sol.
  • Contribució: Formaràs part de la transició energètica.
  • Estalvi: No tornaràs a pagar més preus desorbitats, ja que les factures de l'electricitat es disminuiran en un alt percentatge.
  • Control: L'energia generada és de la teva propietat. Podràs saber les dades de producció i consum, i decidir què fer amb els excedents.
  • Subvencions: Et beneficiaràs de les subvencions estatals de fins a un 55%.
  • Respecte al medi ambient: Al no consumir energia procedent de recursos contaminants, contribuiràs a la sostenibilitat i a millorar la qualitat de l'aire.
  • Lluita contra la pobresa energètica: L'autoconsum contribueix a reduir la pobresa energètica dels col·lectius més vulnerables.

És un fet que l'autoconsum està cada vegada més present en les nostres vides, i és una de les principals peces de la transició energètica. L'autoconsum cal aplicar-lo mitjançant un estudi previ de cada cas, ja que les necessitats d'una llar familiar no són les mateixes que les d'un establiment. Per això, és important disposar de l'ajuda d'un professional del sector que aconsegueixi que l'eficiència de la instal·lació sigui la màxima possible, i que l'impacte en el medi ambient sigui el mínim.

A Watteco sabem com és de fonamental comptar amb assessoria experta a l'hora de realitzar qualsevol instal·lació d'energia renovable. Per aquest motiu, en qualsevol dels nostres projectes d'inversió, oferim un servei d'assessoria tècnica, financera i legal, pel desenvolupament dels projectes energètics renovables adaptats a cada municipi. A més, un cop llancem el projecte a la plataforma, donem suport en la difusió del mateix per tal d'assolir el finançament col·lectiu esperat.

T'ha semblat interessant? Contacta'ns i contribueix a accelerar la transició energètica!

Lectura recomanada

Posa't al dia sobre la
transició energètica

Subscriu-te a la newsletter de Watteco per conèixer noves oportunitats de inversió i mantenir-te al dia sobre les tendencies del sector.

Moltes gràcies! Ja estàs subscrit a Watteco.
Oops! Alguna cosa ha anat malament... Prova-ho més tard!