Watteco torna amb molta⚡energia ☀️ aquest 2023!

Durant el mes de febrer, la cooperativa ha participat a la Fira Genera, a Madrid, i a la Jornada Hipòcrates, a Sant Pere de Ribes.  Dues trobades amb el focus a la sostenibilitat i a l'eficiència energètica.

Continua llegint perquè t’ho expliquem tot en aquest post!

Fira Genera: innovació i networking 

Watteco fa un pas endavant i participa a la Fira Genera, un punt de trobada i negoci del sector de les energies renovables i el medi ambient a nivell nacional. Aquesta iniciativa de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) i el Ministerio para la Transición Ecológica té com a objectiu mostrar algunes de les principals línies de recerca del moment en matèria d'energies renovables i eficiència energètica i i donar a conèixer els millors projectes d'innovació del sector.

En aquest sentit, Watteco, convidat per TG Group Technologies, ha visitat la fira per mostrar el seu model de transició energètica participativa i resoldre dubtes a altres pimes i autònoms del sector sobre com finançar la transició energètica amb l'ajut de la digitalització i la promoció de les comunitats energètiques locals.

Marcel Hidalgo, CEO de Watteco, ha aprofitat també per conèixer les innovacions més importants del sector i fer networking amb altres empreses d'àmbit estatal.

Amb la mirada posada als objectius climàtics 2050, les línies estratègiques de la present edició de la Fira Genera han estat el protagonisme d'Espanya com un dels principals actors d'implantació d'energies netes a nivell mundial, així com l'expansió i la innovació en les tecnologies renovables i la seva contribució en la transició cap a un sistema energètic més sostenible i lliure d'emissions.

T'interessen el sector de les energies renovables i les monedes virtuals? Vols saber més de Watteco i el seu model de transició energètica participativa? T'ho expliquem tot en aquest enllaç.

Comunitat Hipòcrates: un projecte de finançament col·lectiu

Aquest mes Watteco va organitzar una Jornada a la Comunitat Hipòcrates, a Sant Pere de Ribes, per presentar als seus membres el projecte de finançament col·lectiu d’una instal·lació agrovoltaica. La Comunitat Hipòcrates és un espai d'unes 9 hectàrees, on hi conviuen persones i iniciatives amb una visió del món enfocada a l'autosuficiència i la sobirania.

La relació entre Watteco i la Comunitat Hipòcrates ve de lluny, concretament des de l'any 2016, quan els promotors d'ambdós projectes van coincidir en un Màster de Disseny per la Sostenibilitat impartit per la UOC. Des d'aleshores, tant Watteco com la Comunitat Hipòcrates han esdevingut una realitat i poden col·laborar en el desenvolupament de la comunitat energètica de l'hivernacle.

El projecte de Watteco a la Comunitat Hipòcrates és una instal·lació fotovoltaica al voltant d'un espai comunitari anomenat l'hivernacle, que servirà per donar electricitat a dues unitats familiars, un pou d'aigua natural i al propi hivernacle. Exactament, 2,2 kW de potència situats a sobre d’una estructura que permetrà el conreu de plantes a sota. A més, part de l'energia es guardarà en bateries per tal d’assegurar l’autoconsum del 100% de l'energia generada a través de les plaques fotovoltaiques.

Amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la Comunitat Hipòcrates, es podrà evitar l'emissió d’unes 2,5 tones de CO₂ a l'atmosfera cada any.

La instal·lació de plaques solars a la Comunitat Hipòcrates no seria possible sense la col·laboració del comerç de Sant Pere de Ribes i el finançament dels inversors, que recuperen la seva aportació en el moment que es comença a generar energia elèctrica.

Si vols participar en aquest projecte i ajudar a la Comunitat Hipòcrates a fer realitat la seva instal·lació fotovoltaica, no dubtis a fer la teva aportació a través de l’app de Watteco (Android / iOS).

Lectura recomanada

Posa't al dia sobre la
transició energètica

Subscriu-te a la newsletter de Watteco per conèixer noves oportunitats de inversió i mantenir-te al dia sobre les tendencies del sector.

Moltes gràcies! Ja estàs subscrit a Watteco.
Oops! Alguna cosa ha anat malament... Prova-ho més tard!