Impulsem la Comunitat de Watteco a Vallirana

Març ha estat un mes ben intens a Watteco i tenim moltes coses a explicar-te. La cooperativa ha estat treballant de valent a Vallirana i ha participat a la Fira Natura i a la Jornada de Transició Energètica del municipi. I, per si no n’hi havia prou, també hem començat la instal·lació de plaques solars de dos habitatges d’un bloc familiar al carrer Sant Mateu, també a Vallirana.

Et posem al dia sobre les últimes novetats de Watteco en aquest post!

Fira Natura Vallirana 2023: sostenibilitat i salut

Seguint amb la nostra aposta per la proximitat, aquest mes de març Watteco ha participat a la Fira Vallirana Natura 2023, un punt de trobada que reuneix emprenedors i negocis del municipi sota el lema “un benefici per al planeta i per a la vostra butxaca”.

Els eixos vertebradors d’aquesta desena edició han estat l’habitatge sostenible, la salut, la proximitat i la  tinença responsable d’animals. Comerços locals, establiments de serveis, restauració i entitats locals de Vallirana van participar en aquesta fira al Poliesportiu Municipal, on la ciutadania va poder gaudir d’exhibicions, demostracions, venda de productes i activitats relacionades amb la salut, l’entorn natural i la bellesa.

Com a emprenedor del territori, Watteco no hi podia faltar en aquesta iniciativa i va comptar amb un stand, on va presentar les novetats de l’aplicació i els projectes d'energies renovables que la cooperativa té al municipi. Així, els ciutadans de Vallirana van poder conèixer de primera mà la instal·lació fotovoltaica de la seu social de Watteco, que ja està repartint rendibilitats als seus inversors; la doble instal·lació fotovoltaica per a dos habitatges del carrer Sant Mateu, un projecte que ja ha aconseguit el 100% del finançament i que justament aquesta setmana hem començat a instal·lar, i la instal·lació fotovoltaica a la casa unifamiliar Uno+Trillis.

T’agradaria aprofundir en els nostres projectes d’energies renovables? Fes clic aquí i coneix tots els detalls.

II Jornada sobre Transició Energètica: comunitats energètiques i mobilitat sostenible

I seguint amb Vallirana, la setmana passada, Watteco va assistir a la II Jornada sobre Transició Energètica del municipi, a la Masia Molí de Can Batlle. Aquesta nova edició ha posat el focus en la necessitat de promoure les comunitats energètiques i la mobilitat sostenible.

La II Jornada sobre Transició Energètica de Vallirana va comptar amb ponents d'empreses especialitzades i amb professionals de la sostenibilitat. Entre ells, Watteco va presentar la seva aplicació i va parlar sobre les possibilitats de finançament que tenen les comunitats energètiques.

Existeixen moltes maneres de finançar una instal·lació renovable i crec que les comunitats energètiques haurien d’apostar pel finançament participatiu (crowdfunding), ja que té un enfocament molt més social i innovador que els mètodes de finançament tradicional”.

Marcel Hidalgo, CEO de Watteco.

Com sabeu, les comunitats energètiques són un dels epicentres de la cooperativa, ja  que són un instrument per lluitar contra el canvi climàtic i empoderen a ciutadans i ciutadanes a través de l’autoconsum. Com? Posant a les persones al centre del sistema energètic, oferint la possibilitat de generar energia renovable descentralitzada i dependre menys de les grans elèctriques.

Aquestes comunitats estan conformades per persones que s’uneixen per gestionar, produir i consumir la seva pròpia energia neta i fer front a les seves necessitats energètiques. La cooperació i la col·laboració de les comunitats energètiques permet que els usuaris passin de ser consumidors a ser prosumidors (productors i consumidors alhora).

A més de ser un model de producció sostenible, les comunitats energètiques són totalment viables econòmicament. Aquí et deixem les opcions de finançament que existeixen per a aquests grups i quines d'elles mostren més avantatges quant a costos, agilitat, innovació i components socials.

Finançament Comunitats Energètiques

Comencem la instal·lació fotovoltaica del carrer Sant Mateu

Instalación fotovoltaica en Vallirana / Instal·lació fotovoltaica a Vallirana

Ja estem un pas més a prop de fer realitat el nostre projecte d’energies renovables a dos habitatges del carrer Sant Mateu de Vallirana. I és que aquest mes hem començat la doble instal·lació fotovoltaica, que ja ha aconseguit el 100% del finançament que necessitava.

Els companys de Soliclima, experts en energia solar i eficiència energètica, ja s’han posat per feina i estan treballant en aquesta instal·lació, que aconseguirà que dues famílies tinguin un 60% d’autoconsum. Aquest projecte consisteix en la divisió de les superfícies de la teulada del bloc familiar i dels camps fotovoltaics per tal d’obtenir un repartiment equitatiu entre dues famílies dels 8,3 kWp de potència anual instal·lats. Amb això, aconseguiran rebaixar notablement les seves despeses en la factura de la llum i també reduir la seva emissió de CO2 en 2,5 tones.

T’has quedat amb ganes de saber més sobre la instal·lació al bloc familiar del carrer Sant Mateu de Vallirana? Descobreix més a la nostra pàgina de projectes.

Iniciem la campanya d’adquisició dels títols participatius, l’instrument de finançament cooperatiu de Watteco

D’una altra banda, aquest mes hem donat el tret de sortida a la campanya de  títols participatius de Watteco, que es podran adquirir fins al 15 de maig.

Per si encara no estàs familiaritzat amb aquest model de finançament, et fem quatre apunts. Un títol participatiu és un contracte emès per Watteco amb l’objectiu d’obtenir finançament, amb la condició de recuperar la inversió en un termini màxim de dos anys i amb una rendibilitat econòmica del 10% (un 5% anual).

Els títols participatius són oberts a tota la societat, és a dir, tothom pot adquirir un i ser partícip de cadascun dels projectes d’energies renovables de la cooperativa, mitjançant una aportació de 500 euros.

Gràcies al suport de la comunitat, Watteco continua treballant per instal·lar plaques fotovoltaiques arreu de Catalunya. T’agradaria formar part de la nostra missió amb la compra d’un títol participatiu? Omple el formulari i fes-te amb el teu.

I fins aquí el mes de març de Watteco! Et seguirem informant de totes les novetats de la cooperativa!

Lectura recomanada

Posa't al dia sobre la
transició energètica

Subscriu-te a la newsletter de Watteco per conèixer noves oportunitats de inversió i mantenir-te al dia sobre les tendencies del sector.

Moltes gràcies! Ja estàs subscrit a Watteco.
Oops! Alguna cosa ha anat malament... Prova-ho més tard!