Watteco, innovació social per la transició energètica

Per entendre com Watteco promou la innovació social en l'àmbit de la transició energètica, hem d'entendre primer aquests 2 conceptes:

  • La innovació social és aquell procés pel qual es creen, implementen i difonen solucions innovadores a reptes o problemes socials i mediambientals de la societat.
  • Les transicions energètiques són processos llargs on no només canvien les fonts d'energia que utilitzem, sinó també tot el ventall de tecnologies de conversió, transport i aplicació final d'aquesta energia. A més, qualsevol procés de transició energètica implica també una transició social, és a dir, canvis en les bases socials econòmiques i culturals de les societats.

Actualment, en un context mundial caracteritzat per l'estat d'emergència climàtica, cada vegada és més urgent que la humanitat faci una transició energètica cap a un paradigma més sostenible, i Watteco aporta una solució innovadora per fer-ho!

Per què Watteco és innovador en l’àmbit de la transició energètica?

La transició cap a les energies renovables és un procés costós i car, i és per això que en l'àmbit particular només està a l’abast de les persones i famílies amb un alt nivell adquisitiu. Per altra banda, si pensem en instal·lacions de mitjana i gran escala, aquestes només estan a l’abast de les grans empreses energètiques amb l’ajut financer de la banca tradicional.

Doncs bé, des de Watteco hem desenvolupat una solució tecnològica basada en Blockchain pensada per ajudar a les comunitats locals a realitzar la transició energètica d’una manera més col·laborativa i participativa.

  1. Mitjançant la plataforma virtual de Watteco les persones d’un barri, poble o ciutat poden invertir en projectes energètics renovables del seu voltant per ajudar a fer-los realitat.
  2. Gràcies a la solució tecnològica de Watteco que connecta els comptadors energètics de la instal·lació, amb la Blockchain i l’aplicatiu mòbil, les persones inversores aniran rebent una rendibilitat econòmica per la seva inversió en funció de l'energia que generi la instal·lació.
  3. Per últim, mitjançant l’ús de la moneda virtual (token) de Watteco, les persones inversores poden comprar sostenible i deproximitat en el seu municipi, fet que també contribueix a avançar cap a pobles i ciutats lliures d’emissions.

En resum, Watteco és un projecte d’innovació social perquè vol facilitar l’accés i la participació de tots els ciutadans a la transició energètica per tal de democratitzar aquest procés.

Watteco vol promoure la creació de comunitats energètiques locals sobiranes, on l’administració pública, les persones i les empreses d’un municipi uneixin esforços per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible a nivell local.

Els premis d'innovació així ho avalen...

Durant el passat any 2020, Watteco va guanyar 2 premis d'innovació que ens han permès seguir desenvolupant la nostra tecnologia i millorant la nostra comunicació.

Premi del Germinador Social 2020 organitzat per Som Energia i Coop57

Premis d'Innovació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 2020

Lectura recomanada

Posa't al dia sobre la
transició energètica

Subscriu-te a la newsletter de Watteco per conèixer noves oportunitats de inversió i mantenir-te al dia sobre les tendencies del sector.

Moltes gràcies! Ja estàs subscrit a Watteco.
Oops! Alguna cosa ha anat malament... Prova-ho més tard!