CO-Innova Sant Feliu i Uno + Trillis ja estan generant energia neta gràcies al nostre finançament col·lectiu

Ha arribat el moment d'explicar-te tot el que ha passat a Watteco aquest mes! Aquest juny hem continuat avançant en diferents accions i projectes que posen en relleu la importància d'una transició energètica cap a un futur sostenible.

El 16 de juny vam donar per conclosa la nostra campanya d’emissió de títols participatius. Gràcies a les generoses contribucions dels nostres inversors, ara hem instal·lat plaques solars a dues ubicacions: CO-Innova Sant Feliu i la casa familiar Uno + Trillis. Un gran pas cap en el nostre compromís amb el medi ambient!

Però això no és tot, ni molt menys! També hem estat ocupats participant en diversos esdeveniments centrats en l'eficiència energètica, l’autoconsum i la sostenibilitat. El nostre equip ha estat en primera línia, compartint coneixements i promovent solucions innovadores.

Si vols conèixer tots els detalls, et convidem a continuar llegint aquest post on t'ho expliquem tot!

Un èxit rotund! Tanquem la campanya d'emissió de títols participatius amb 20 adquisicions

Tanquem la nostra primera campanya d'emissió de títols participatius de Watteco amb molt èxit i satisfacció. I és que la cooperativa ha aconseguit vendre 20 títols participatius i, gràcies a això, ha obtingut un finançament de 10.000 euros.

Amb els diners aportats pels inversors, s'han finançat totalment dos projectes. El primer d'ells és "Autoconsum Casa Uno + Trillis" a Vallirana, que requeria 7.200 euros per a donar inici a la instal·lació de les seves plaques solars. El segon projecte, el "Kit-solar de l'edifici CO-Innova" a Sant Feliu de Llobregat, ha rebut una inversió de 1.500 euros, aplanant el camí cap a una energia més neta i eficient al municipi. Les plaques solars ja estan generant energia neta i renovable, la qual cosa contribueix a un entorn més sostenible i conscient.

Però això no és tot. Amb el finançament generat pels títols participatius, també hem aconseguit 1.300 euros al projecte Agrovoltaica Comunitat Hipócrates a Sant Pere de Ribes. El projecte ja ha aconseguit el 65% del seu finançament i està en camí de fer realitat la seva visió sostenible!

T'agradaria ajudar a fer realitat la instal·lació de la Agrovoltaica de la Comunitat Hipócrates? Descarrega't la nostra app (per Android i IOS) i converteix-te en inversor d'un projecte d'energies renovables.

D'aquesta manera, 2 dels 3 projectes d'energia solar fotovoltaica que Watteco ha emprès aquest 2023 han estat totalment finançats.

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a tots aquells que han adquirit títols participatius en Watteco. La vostra confiança ha estat fonamental per a l'èxit de la nostra campanya.

El kit solar de CO-Innova Sant Feliu ja és una realitat

Els nostres inversors de Sant Feliu ja poden començar a comprar en comerços locals mitjançant l'energia que generen les plaques solars que hem instal·lat en l'edifici CO-Innova Sant Feliu. I el millor de tot és que podran fer-ho amb Roses, la moneda virtual i local de Sant Feliu, gràcies a la interoperabilitat dels Wattecos.

La instal·lació del kit solar fotovoltaic és fruit de “Energia neta, diners locals”, un projecte conjunt de Watteco i Sant Feliu Innova. Aquest projecte ha comptat amb la participació de més de 20 persones i entitats col·laboradores de Sant Feliu Innova com ara Heron, Nearby Sensor, MTK Space o INnòmades. Gràcies a les seves aportacions, s’ha instal·lat un kit solar fotovoltaic de 1,2 kWp al terrat de l’edifici Co-Innova.

L'empresa Soliclima el va instal·lar el passat 26 de juny en la teulada de CO-Innova, l'espai laboratori de Sant Feliu on la innovació incorpora l'impacte social, la tecnologia i les eines metodològiques col·laboratives.

L'energia generada per aquestes plaques solars proveirà equips informàtics i electrònics clau en l'edifici, com el punt lila, el CAR de E-sports de Heron i els ordinadors utilitzats en els tallers de SFInnova.

La família Uno + Trillis ja compta amb la seva pròpia instal·lació solar

Com ja t'hem comentat, aquest mes hem conclòs amb èxit el projecte Casa Uno + Trillis, una instal·lació solar fotovoltaica en la llar d'una família nombrosa composta per quatre fills, tres dels quals són bessons.

Fa uns mesos, la família es va posar en contacte amb Watteco a la recerca d'una solució per a reduir les seves factures d'electricitat, especialment després que les despeses van augmentar amb l'arribada dels bessons, i evitant demanar un préstec al banc.

instal·lació solar fotovoltaica unomastrillis

Gràcies a la col·laboració de diferents persones i a l'emissió de títols participatius, hem pogut dur a terme la instal·lació i proporcionar a la família una forma rendible i sostenible d'estalviar en el seu consum d'energia.

plaques solars unomastrilli vallirana

A més, gràcies al projecte Casa Uno + Trillis hem col·laborat amb Second Life Battery. La família necessitava una instal·lació de panells solars amb bateries, ja que passen el dia fora i la major part del consum d'electricitat el fan a la nit. Així que des de Watteco, hem contactat amb Second Life Battery, una empresa que centra la seva activitat en el recondicionament de les bateries, per a adquirir un dels seus kits i explicar-los com havia estat el finançament del projecte. La iniciativa els va semblar tan interessant que van decidir venir a ajudar-nos amb la instal·lació de les bateries i gravar un vídeo del procés.

Fes clic al play per saber més sobre la col·laboració de Watteco i Second Life Battery 👇

Participem en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible de Sant Feliu i en el Festival de l'Economia Social i Solidària Rural

Encara que sembli impossible, també hem tret temps per a continuar creant vincles i enfortint la comunitat de Watteco a diferents actes.

El 29 de juny, Watteco va participar en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible de Sant Feliu. Com a emprenedor INnòmada del municipi, Marcel Hidalgo, CEO de Watteco, va donar la xerrada “Tecnologia distribuïda i nous mètodes per al finançament de la transició energètica” a emprenedors, en col·laboració amb Sant Feliu Innova i el Departament de Medi Ambient.

watteco a CO-Innova Sant Feliu

En aquesta trobada, es va posar el focus en les energies renovables i el blockchain com a clau per la transició energètica i l’energia sostenible, aquella que ens permet satisfer les nostres necessitats energètiques actuals, sense comprometre la capacitat de les generacions futures per satisfer les seves pròpies necessitats.

Només el 3% de la massa monetària mundial existeix en format físic (bitllets i monedes), el 97 % restant són virtuals.  Cada dia, la humanitat genera aproximadament 17 bilions de bytes d’informació, l’equivalent a 360.000 DVDs.

Marcel Hidalgo durant la trobada “Tecnologia distribuïda i nous mètodes per al finançament de la transició energètica”

A més, també hem estat a Sort, assistint a la quarta edició del Festival de l'Economia Social i Solidària Rural de la XES. Aquesta iniciativa té com a objectius celebrar, mostrar i crear una xarxa de projectes transformadors dels territoris rurals i reivindicar la veu i el saber dels territoris rurals de muntanya.

Vols saber com va ser la FEES Rural? 🎥 ▶ Hem preparat un vídeo perquè ho vegis amb els teus ulls! Fes clic aquí per accedir-hi!

En aquest sentit, Watteco ha participat en aquest esdeveniment per a mostrar el seu model de transició energètica participativa al món rural, així com donar a conèixer el  finançament d'aquest model amb l'ajuda de la digitalització i la promoció de les comunitats energètiques locals.

T'interessen el sector de les energies renovables i les monedes virtuals? Vols saber més de Watteco i el seu model de transició energètica participativa? T'ho expliquem tot en aquest enllaç.

El projecte Watteco està promogut per el Departament d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya i finançat per el Ministerio de Trabajo y Economia Social del Govern d’Espanya.

Lectura recomanada

Posa't al dia sobre la
transició energètica

Subscriu-te a la newsletter de Watteco per conèixer noves oportunitats de inversió i mantenir-te al dia sobre les tendencies del sector.

Moltes gràcies! Ja estàs subscrit a Watteco.
Oops! Alguna cosa ha anat malament... Prova-ho més tard!